Ervaringen van onze gasten

"Puur, rust en authenticiteit"

"Wij vonden Sutikamia een heerlijke plek om vakantie te vieren en om te genieten van de mooie natuur van de binnenlanden van Suriname. Puur, rust en authenticiteit; dat kenmerkt het resort.

Mijn drie broers en ik waren er te gast in februari 2016. We werden gastvrij onthaald door Karel, Remfry en Yvonne. Ze hebben er alles aan gedaan om ons een goede tijd te bezorgen.  

Het is goed toeven in het sfeervolle huis dat de broers Eduards zelf hebben gebouwd. De bedden slapen prima en op de veranda heb je een prachtig uitzicht over de Suriname rivier.
We verbleven er twee nachten en drie dagen die we ten volle hebben benut. Karel Eduards heeft ons rondgeleid door het dorp Botopasi en bracht ons in contact met de inwoners die ons hartelijk ontvingen. Ook genoten we van een mooie wandeltocht door de jungle en bezochten we het Marron Museum in Pikin Slee.


We waren heel graag nog langer op Sutikamia gebleven!" 

Marieke van Dommele

"Vijftig tinten groen"

"De vele kleuren groen die we tijdens onze reis over de Surinamerivier tegenkwamen, waren overweldigend. Zoals er in Nederland vijftig tinten grijs langskomen in de winter, zag ik hier wel vijftig tinten groen!

Veel bezoekers en inwoners willen kennis maken met het binnenland van Suriname, haar bevolking, de rivier en de jungle ('het bos'). Ik denk dat Sutikamia daar een uitstekende en toegankelijke plek voor is!"

 

 

'Puur natuur'

''Ik had het genoegen om afgelopen jaar wederom af te reizen naar Suriname. Mijn reis naar Suriname was ook nu weer speciaal. De natuur en de omgeving en vooral de liefdevolle mensen maakten het voor mij ook dit keer weer bijzonder.

 In ‘Sutikamia’ is de natuur de basis en het vermaak optimaal. In de naaste omgeving kun je wandelen, zwemmen, eten en genieten van wat de omgeving je op dat moment biedt. Een avontuur van waarneming en een rijkelijke ervaring aan geuren en het waarnemen van je omgeving ‘puur natuur”. En dat is voor mij volop genieten en beleven. Vriendelijkheid staat voorop in het plaatselijke dorpje Botopasi. Deze brengt zijn eigen sfeer in o.a. de dorpskroeg met zijn eigen muziek. Een tocht naar het binnenland via de Surinamerivier maakte mijn reis compleet''.

 

 Brigitta Noteboom

'Een plek om te ont-zorgen'

''Wat ik zag in Suriname is dat het daar economisch niet goed gaat. De werkgelegenheid is gering. Het is echt zorgelijk. De kosten voor o.a. benzine en stroom zijn enorm gestegen het afgelopen jaar (meer dan 75%). De lonen daarentegen zijn niet mee omhoog gegaan. Ondanks deze inflatie brengt Sutikamia je echt terug naar de basis. De natuur en zijn prachtige omgeving lieten mij genieten. Innerlijke rust en onthaasten maakt mij los van wat je achterlaat thuis maar ook in Paramaribo. Sutikamia en zijn omgeving is een unieke wereld op zich. Een plek om te ont- zorgen en te genieten''.

 

Arjen Bruinsma

 

 

 

Foto's van onze gasten