Hoe komt u in Sutikamia

Genoeg te zien en te bespreken in de bus van Paramaribo naar Atjoni

"De weg is de reis".

De tour start vanaf het moment dat u in de bus stapt in Paramaribo.  Het is heel gebruikelijk om onderweg nog enige inkopen te doen voor het verblijf in het binnenland. Na ongeveer 4 uur komt u aan in Atjoni. Hier kunt u in de plaatselijke supermarkten nog versnaperingen kopen.  U wordt vervolgens  met een korjaal, een typisch Surinaamse boot, vervoerd en uw reis gaat verder over de Boven-Surinamerivier. Afhankelijk van de waterstand wordt u in ongeveer drie uur tijd naar ons resort in Botopasi gevaren. 

Onderweg

De reis naar ons resort is al een belevenis. Onderweg in de bus geniet u van het landschap, de weg, het verkeer, de tussenstops en de chauffeur die graag bereid is te vertellen over Suriname. In Atjoni zult u een kleurrijk geheel van boten, bussen, mensen, supermarkten, bagage etc. aantreffen. Een lekkere drukte.  De boottocht is een prachtige tocht. De bootsmannen varen u langs de overweldigende natuur die uit vele tinten groen bestaat.  In de droge tijd is de rivier het mooist vanwege de rotsen die boven het water uitsteken. Onderweg passeert u dorpjes waar u spelende kinderen en vrouwen ziet die de (af)was doen.

Geniet van al het mooie wat u onderweg tegenkomt. 

Handig om mee te nemen

 

Zaklamp, regenjas/cape, dichte wandelschoenen voor jungletocht/wandeling, slippers/sandalen, verrekijker, lange broek voor boswandeling/jungletocht, blouse met lange mouwen tegen de zon en tegen de muggen, eigen toiletspullen, petje, hoofdlampje, handdoek, omslagdoek, bikini/zwempak, wetties, handgeld (Surinaams), afsluitbare zakjes waar je paspoort, geld etc. waterdicht in kunt bewaren, zonnemelk, rugzakje, navulbare waterfles, waterdichte plunjezak voor bagage of vuilniszak meenemen om je tas in te doen.