Over ons

Het Eco Resort Sutikamia (voorheen Moizoli) is eigendom van de Surinaamse familie Eduards, geboren en opgegroeid in het dorp Botopasi. Een deel van de familie woont nog steeds in Botopasi, maar een aantal familieleden zijn in de afgelopen jaren naar de stad Paramaribo verhuisd om daar te gaan werken. Sutikamia wordt sinds 2015 naast de broers Karel en Remfry Eduards mede gerund door de Nederlandse Yvonne Boksebeld en de Surinamer Ralph Weeks. De droom van Yvonne en Ralph, om naast hun baan in het onderwijs, tours te organiseren naar het binnenland van Suriname en mensen te laten genieten van de schoonheid van dit mooie land en deze plek, komt heel mooi samen met de droom van de Eduards. Samen met Karel en Remfrey Eduards (de laatste is de beheerder), zorgen zij er namelijk voor dat deze mooie plek kan blijven voortbestaan als vakantieverblijf waar natuur, rust en eenvoud de boventoon voeren.  

 

Op de contactpagina staat hoe je ons gemakkelijk kunt bereiken.

Samen werken en leven

Hoewel Sutikamia op de eerste plaats een vakantieverblijf is waar toeristen kunnen doen wat ze het liefst willen tijdens hun vakantie, hebben wij een missie. Wij vinden het belangrijk dat mensen uit verschillende culturen elkaar kunnen leren kennen. Dit willen wij vooral bereiken door onze gasten en de bewoners van Botopasi en omringende dorpen met elkaar in contact te brengen door samen activiteiten te ondernemen en culturele avonden te organiseren waar iedereen elkaar kan ontmoeten. Onze gasten kunnen ook leren vissen door een plaatselijke gids, een workshop volgen van een plaatselijke workshopleider, de kokkin helpen met het bereiden van een maaltijd en hierdoor de gebruiken en producten van de plaatselijke bevolking leren kennen. Omgekeerd vindt onze kokkin het ook leuk om de eetgewoonten van u als gast te leren kennen.

Wij steunen graag de mensen in het dorp Botopasi en omringende dorpen zoveel mogelijk. Daarom betrekken wij de dorpsbewoners bij onze activiteiten. Zo worden zij bijvoorbeeld betaald als gids, maken schoon, koken en/of verzorgen naar wens workshops, verkopen zij zelf gemaakte producten als oorbellen, lampen, houtsnijwerken, cassavebrood etc.

 

 

Met uw komst steunt u de plaatselijke bevolking!